vi tycker

8 sätt att öka organisk trafik på hemsidan

By mars 28, 2017 maj 28th, 2019 No Comments
Det mest lönsamma sättet är att driva organisk trafik till din hemsida. SEO-matchade onlinesökningar skjutsar besökare direkt till ditt erbjudande. Det är också det säkraste sättet att få besökaren att agera genom direkt köp eller interaktion. Här nedan hittar du de 8 hetaste tipsen för att göra din hemsida till en effektiv försäljningsmaskin.

 

  1. Lär känna din målgrupp: Matcha ditt erbjudande med hur dina potentiella kunder söker efter information. Definiera 5 – 10 relevanta ämnen och skapa innehåll baserat på hur sökningar kan tänkas ske.
  2. Optimera din hemsida: Kläm inte in en massa populära sökord i dina texter. Sökmotorer genomskådar detta och nedprioriterar. Språket ska funka för det din målgrupp söker. Var idog i ditt arbete att lägga in metataggar på sajtens alla landningssidor och undersidor. Håll navigationen på hemsidan enkel och okomplicerad.
  3. Utveckla dina sökord: Undvik generiska konstruktioner såsom exempelvis ”reklambyrå”. Du hamnar som en bland alla tusentals reklambyråer. Formulera istället en kort fras innehållande ditt huvudbudskap; ”Reklambyrå i Malmö” eller ”inbound marketing-specialist i Malmö”. Matchningen mot sökningen ökar och du har kvalificerat besökaren ytterligare ett steg.
  4. Blogga mycket: Var smart i ditt sätt att attrahera och utbilda. Genom att utrusta din hemsida med, och använda dig av en blogg gör du din röst hörd inom ditt expertområde. Sakligt och relevant blogginnehåll skapar din grund som trovärdig tankeledare.
  5. Skapa kvalitetsinnehåll: Det vill säga att det du skriver, skriver du för din målgrupp – inte för en sökmotor. Genom frekvent uppdatering av din blogg kommer din målgrupp att hitta den genom att du skriver sådant som intresserar den. Använd korrekta nyckelord för dina ämnen, men proppa inte ditt material fullt. Kvalitet framför kvantitet.
  6. Var social: Vi kan inte nog poängtera vikten av att bereda möjligheten för din målgrupp att kunna dela ditt innehåll i sociala medier. Relevant innehåll genererar automatiskt delningar av dina blogginlägg. Men bara om det är genomtänkt och representativt.
  7. Länka och fördjupa: När du byggt upp en bank av blogginnehåll är det dags att utveckla användandet av det. Genom att länka från ett blogginlägg till ett annat, får du besökaren att klicka runt på din hemsida för att söka mer information, vilket ökar din ranking i sökmotorer. Som vanligt gäller det att inte överdriva. Fler än 5 länkar inom ett ämne riskerar att klassa innehållet som spam.
  8. Följ spelets regler: Försök inte överlista sökmotorerna genom att frestas till att ta genvägar. Varje försök till att lura sökmotorernas algoritmer straffar sig oftast genom att nedprioriteras – eller i värsta fall tas bort helt och hållet från Googles index.

Fler tips på hur du kan öka den organiska trafiken till din hemsida?

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30