vi tycker

8 tips för att lyckas med insta-stories!

By augusti 22, 2019 september 18th, 2019 No Comments
Har du funderat på hur du kan skapa snygga och resultatdrivande instagram-stories? Eller vill du kanske bara ha exempel inför din nya Instagram-kampanj? Då har du hittat rätt! För att hjälpa dig, har vi valt ut 8 värdefulla tips med exempel som kan hjälpa dig på vägen till lyckade Instagram Stories.


Under sin årliga konferens F8, tog Facebook upp att över 500 miljoner människor dagligen använder funktionen Stories i deras olika appar som Facebook stories, Instagram stories och WhatsApp status. Tillsammans med den ökade användningen, har forskning också visat att 65 % av användarna använder sig av stories på tre eller flera plattformar minst en gång i veckan. Stories är alltså en funktion som företag bör hålla koll på. Känner du att det är dags att utnyttja funktionen till fullo? Häng med på våra 8 inspirerande tips! 

1. Välj ut dina kreativa element

Bara för att Instagram-stories har en “ögonblicksfunktion” och “gör-det-själv-känsla”, innebär det inte nödvändigtvis att ditt företags stories ska spegla den känslan. Det är viktigt att inte glömma bort att 56 % av ett varumärkes försäljning, kan bero på kreativitet när det gäller utformandet av marknadsföringen. Stories behöver inte alltid vara perfekta, men ta alla möjlighet till att skilja dig från mängden. Att producera högupplöst material och pixel-perfekta bildkompositioner kan vara kostsamt, men det ger uppmärksamhet.  Adidas lyckas att förmedla högupplöst material i deras inspirerande #Futurecraft- story. 

tips för Insta-stories kreativa element

Alla företag har kanske inte resurser eller budget för påkostade produktioner. Det är dock värt att notera vikten av ambitionsnivån för att skapa utmärkt innehåll. 

2. Snabbhet

Stories höjer ribban när det gäller fördjupning av att uppleva något i realtid och att förmedla interaktivitet. För varumärken är snabbhet en av nycklarna till att möta användarnas förväntningar. Att erbjuda snabbt, dynamiskt innehåll är ett av de mest effektiva tillvägagångssätten att upprätthålla tittarnas uppmärksamhet. Ett perfekt exempel är den här kampanjen från jeansvarumärket Levi’s.

Tips insta-stories snabbhet

3. Våga mer kontrast och korta sekvenser

Ett annat bra sätt för att upprätthålla dina följares intresse är att dela upp dina stories i korta, tydliga och kontrastfyllda stories. Bygg upp förväntan om kommande händelser och dina följare kommer att spänt vänta på dina uppdateringar. 
Hörlursmärket Marshall lyckas uppnå det här väldigt bra i den här storyn. Genom att föra samman flera kreativa och kontrastfyllda element berättar man en engagerande historia, som en del av sin Guided by music-kampanj. 

Tips insta-stories kontrast

4. Tänk alltid vertikalt först

Visste du att 82.5 % av besökarna har sina mobiltelefoner i vertikalt läge när de besöker olika webbplatser som har videoinnehåll? 
Med andra ord, betyder det att mobile-first även betyder vertical-first.

Hemligheten bakom att utnyttja helskärmsläge i stories, är att skapa innehållet i Instagram-stories format från början. Rekommenderade mått för Stories är 1080 pixlar bred och 1920 pixlar hög. Vi är väl alla trötta på företag som inte utnyttjar hela skärmen när de gör stories och kampanjer?

Ett företag som lyckades med det här är glasögonmärket Warby Parker, som gjorde en vertikal presentation i deras stories #askwarby

Tips insta-stories vertikal first

5. Överanvänd inte dekaler

Detta kanske låter motsägelsefullt, men att använda för mycket dekaler kan faktiskt förstöra dina stories engagemang. Istället för att använda skärmen med för många olika dekaler, är det mycket bättre med färre dekaler men med ett tydligt budskap. Detta bidrar till en bättre användarupplevelse.

Ett exempel är Gucci, som byggde upp förväntningar på sin höst/vinter-kollektion för 2019, med en nedräknings-dekal inför den stora lanseringen på Fashion-week i den här storyn.  Perfekt att använda sig av när man planerar ett event eller konferens! 

Tips insta-stories dekaler

6. Öppna och avsluta med ditt varumärke

Väck uppmärksamhet med dina stories. Öppna den första sekvensen med ditt varumärke och ett bildspråk som understödjer och representerar ditt varumärke. Mellansekvenser bör bestå av varumärkesbyggande innehåll. Slutsekvensen  utformas på samma sätt som den inledande för att bidra till igenkänning. Vilket Sephora lyckas med i deras kampanj #belong. 

Tips insta-stories varumärke

7. Call to Action 

Vi vill alla att våra följare ska ta reda på mer om vårt företag. Instagram stories Calls to Action är ett utmärkt sätt att få dina följare att interagera med ditt företag.
Hamna inte på efterkälken med konkreta uppmaningar till dina följare,  60% av stories-användande företag gör det redan. 
Dra uppmärksamhet till dina Calls to Action, och bjud in dina följare till att “swajpa upp” för att maximera resultaten av din kampanj. Ett varumärke som lyckades med denna typen av interaktivitet är Redbull

Tips insta-stories call to action

8. Testa, lär, ändra och upprepa 

Enligt Facebook uppger hälften av deltagarna i en konsumentundersökning har, som ett resultat av Instagram-stories, besökt en webbplats och 31% av dem har besökt en butik för att köpa en produkt eller tjänst.

Instagram stories är ett användbart och roligt verktyg för att skapa interaktivitet och locka mottagarens uppmärksamhet till ditt företags produkt eller tjänst. Det finns flera sätt att lyckas och mycket handlar om att våga testa. Stories är snabba, autentiska och användbara. Det är alltså läge att börja utforska kraften hos Stories på riktigt. Vad väntar du på? 

Vill du ha mer information om hur du kan få ökad trafik till din hemsida? Läs om våra 5 smarta sätt här. 

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30