vi tycker

Attrahera nya kunder med sociala medier

By maj 3, 2017 maj 28th, 2019 No Comments
Sociala medier är 2017 större än någonsin tidigare. Uppemot 80% av alla internetanvändare i Sverige använder sig kontinuerligt av sociala medier och allt fler företag hakar på trenden att använda allt ifrån Facebook och Twitter till Snapchat för att marknadsföra sig.

 

Att marknadsföra sig på sociala medier för att attrahera nya kunder innebär stora fördelar. En av dessa fördelar är att du som företag på sociala medier betydligt lättare än på många andra plattformar skapa en naturlig relation med potentiella kunder. Det är detta vi kallar för inbound marketing. Det vill säga marknadsföring genom närvaro, intressant budskap och utan att störa. Det får kunderna att komma till dig istället för tvärtom.

Maxa dina chanser att lyckas på sociala medier genom så stor spridning som möjligt. Stor spridning uppnår du genom att det som publiceras är relevant, rätt i tiden samt mer eller mindre unikt. Ett inlägg som får stor spridning är lika med ett inlägg som exponeras för många potentiella kunder. Syns du inte på sociala medier så finns du inte på sociala medier.

3 saker att tänka på för att få både stor spridning och relevans på sociala medier

  1. Anpassa alltid budskapet efter kanalen du använder dig av. Det som är en utmärkt idé för Facebook kanske inte funkar på Instagram.
  2. Var inte rädd för att använda rörliga bilder. En rad empiriska studier visar på att folk i allmänhet i betydligt större utsträckning interagerar på inlägg med rörliga bilder kontra statiska inlägg.
  3. Var kontinuerlig i ditt arbetet på sociala medier. Detta gör att dina potentiella kunder ser dig som en seriös aktör och du stärker ditt varumärke.
Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30