vi tycker

Det föränderliga medielandskapet

By april 14, 2016 maj 29th, 2019 No Comments
Uttrycket det föränderliga medielandskapet är något som ständigt dyker upp i samtalen kring vår bransch och är ett ganska beskrivande uttalande för vår digitaliserade och snabbrörliga nutid.

 

Det känns väldigt långt borta, att vi bara för några år sen kunde röra oss runt i världen, handla, jobba eller ta en promenad, vara oanträffbara i flera timmar, ja till och med flera dagar. Så varför känns det som att det var så länge sedan vår vardag såg ut så här? Jo för att teknik och kommunikationsverktyg utvecklas och nya skapas ständigt. På utvecklingsmotorvägen råder fri fart och omkörningsfilen tar aldrig slut.

Det finns dem som ställer sig frågan om tekniken aldrig kommer att nå sina begränsningar eller ens avta i hastighet? Men vi tror att så länge det finns människor som är nyfikna på nästa steg kommer utvecklingen inte att avta. Många av oss är oerhört framgångsrika ’framtidsaktivister’, där intresse för teknik och interaktionsvänligt skapande underhåller utvecklingskurvan. Med utveckling förändras våra behov och våra mönster. Det blir därför naturligt att vi driver tekniken och funktionen framåt. Så här långt är det vi människor som stått för den mest drivna utvecklingen. Men hur länge är det vi som är smartast? AI, eller artificiell intelligens kommer starkt och frågan är när maskinerna tar över på allvar?

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30