vi tycker

Drömmer du också om den automatiserade marknadsförings­maskinen?

By februari 15, 2017 maj 28th, 2019 No Comments
What pixel is the next click? That is the million dollar question. Själv har jag närt visionen av automatiserad innovation sedan jag iförd kortbyxor fascinerades av det underbara TVfenomenet Professor Balthazar – den märklige animerade professorn som med slutprodukten från sin magiska maskin – en enda droppe vätska – framkallade den perfekta lösningen på ett otal inte helt perfekt redovisade problem.

 

Den maskinen har jag vid alltjämt stigande ålder och ev motsvarande högre grad av kreativ mognad, velat konstruera med ett allt mer nischat syfte: att producera den perfekta digitala kundresan.

För sex-sju år sedan slog tanken om marketing automation igenom på allvar. Ett otal mjukvaror, processer och industry gurus börjar manifestera slagorden med förbluffande vältajmad samklang: pull istället för push, inbound istället för outbound, lovebrand istället för corporate institution. Jag kände direkt att tiden var inne; Professor Balthazars maskin är plötsligt som genom ett trollslag inom räckhåll för branschen. Vi marketing agencies kommer kunna leverera det vi lovat sedan Mad Men: corporate growth by actionable marketing.

På markenvard jagar vi drömmen om Maskinen med frenetisk entusiasm, Utmaningen i att hitta den perfekta marketing automation-plattformen kräver en extremt segmenterad målgrupps- trend- och makroanalys, vilket blir grunden för en omfattande och nödvändig detaljrikedom i processkartan som beskriver kundens tänkta resa. Det är under denna typ av strategiarbete man i obönhörligen ställer sig frågan: Hur komplicerad kan en kundresa bli?

Låt oss ge dig ett förslag på en kundresa anpassad för just dina mål.

Detaljnivån i visualiseringen av våra consumer journeys har tvingat oss att byta whiteboard fler gånger än vi bytt filter i kontorets kaffemaskin. Med en komplexitet som överskuggar elschemat för Turning Torso, fylls kvadratmetrar av väggyta med boxar för call to actions, conversion touchpoints, detours och restarts. Med manisk frenesi söker vi förutse varje tänkbart scenario för varje tänkbar målgrupp i varje tänkbar situation. Var hamnar nästa klick – that´s the million dollar question.

Vi har ännu inte landat i total automatisering men på något sätt blir vi kontinuerligt allt mer övertygade om möjligheten i att realisera den perfekta konverteringsmaskinen – det perfekta click flow, där varje besökare inser att hon instinktivt hittar allt hon önskar – och samtidigt upplever en tveklös känsla av att befinna sig i förarsätet – och som ett resultat av detta med ljusets hastighet avslutar webplats-besöket i sällskap av en överfull kundkorg.

Detta digitala nirvana är en plats där alla är förlösta – konsumenten har blivit en nöjd kund –, våra egna kunder mäter av en eufori-framkallande konverteringsgrad och vi konsulter kippar efter andan efter att äntligen ha uppnått the holy graal of marketing; den automatiska marknadsföringsmaskinen, baserad på ett felfritt UX i kombination med underbar, passionerad målgruppsbaserad content.

Det är nu februari 2017 och vi känner att vi nästan är framme. I jakten på Professor Balthazars magiska maskin fortsätter vi förse våra kunder med maximal insikt i den digitala konsumentens värld och med möjligheten att förutse hennes nästa drag. När väggen i konferensrummet är fylld till bristningsgränsen med call to actions så byter vi återigen vår whiteboard mot en större modell och segmenterar ytterligare. Det är så vi jobbar – med passion och med insikten om en allt större kunskap om våra kunders tänkbara konsumenter, konverterade kunder och lojala ambassadörer. Vi lär oss konstant och skapar allt starkare och mer personlig content i allt fler kanaler och på allt fler skärmstorlekar.

Vi på markenvard är nu säkra på att nå målet inom kort: true marketing automation. Förmågan att förutse nästa klick. Och nästa. Och nästa…

Hur gör du dina egna kundresor?

Låt oss ge dig ett förslag på en kundresa anpassad för just dina mål.

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30