vi gillar

Inbound marketing – fyra delar

By januari 14, 2016 maj 29th, 2019 No Comments
Inbound marketing handlar om att leverera rätt innehåll på rätt plats vid rätt tidpunkt. Så istället för att lägga tid på ”kalla samtal” och påträngande annonser lockar inbound marketing människor till din webbplats när de själva är intresserade av att hitta en lösning på sitt problem, vilket innebär allt mellan hur man monterar en garageport till att hitta en lämplig födelsedagspresent åt svärmor.

 

Inbound marketing har fyra viktiga delar –alla lika betydelsefulla för framgångsrik inbound marketing.

  1. Fokuserade och optimerade webbplatser, bloggar, riktade sökord och sociala medier som lockar besökare. Du bör akta dig för att avbryta dem med irriterande marknadsföringsbudskap.
  2. Smarta webbplatser konverterar ofta sina spekulanter till leads med hjälp av call-to-action knappar – uppmaningar. Med knapparna kan man enkelt markera content som är av högre kvalité och som bjuder på kunskap och expertis. För att kunden ska få tillgång till detta tillämpas ett formulär. Där samlas information om kunden i utbyte mot innehållet. Landningssidor är en annan föredragen metod i arbetet med att övertyga människor om innehållets värde.
  3. Spekulanter, alltså de personer som faller in i den tilltänkta målgruppens ramar och som visat sig intresserade för ditt företags produkter eller tjänster, leds vidare i den så kallade köpprocessen med hjälp av riktade och omsorgsfulla e-postmeddelanden. Dessa meddelande är utformade för att få kunden till att ta nästa steg. Därefter finns möjlighet att följa upp i så kallade ”arbetsflöden”, flöden som ger möjlighet till att analysera köparens beteende på hemsidan. Det skapas en en slutlig rapport kring aktiviteten och som förhoppningsvis kan påvisa en sluten cirkeln med nyvärvade kunder.
  4. Kunder uppskattar marknadsföring, som genom landningssidor, med smarta innehåll och genom sociala medier levererar anpassad kommunikation. Det håller dem engagerade och relationen upprätthålls genom att påminnas av värdet av att vara kund hos just dig. Det är de livslånga och lojala kunderna som är de främsta målet i inbound marketing.
Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30