vi tycker

Jobbar du med en reklambyrå?

By januari 30, 2017 maj 28th, 2019 No Comments
Vad gör din reklambyrå åt dig egentligen? Traditionell formgivning, produktion av trycksaker, en mässmonter och diverse rapporter och presentationer kanske. Hur är det med de kreativa marknadsaktiviteternas genomförande – kan din byrå följa upp och ge uppmätta siffror på dess utfall?

 

Ny och modern marknadsföring har insett vikten av nya och moderna sätt att konsumera medier. Är din byrå nyfiken på nya medier och framför allt, utmanar din byrå dig till att tänka om kring gamla invanda mönster? Det slår oss, om inte dagligen, så i alla fall väldigt ofta, hur många av våra blivande kunder som inte blir utmanade av, eller utmanar sin egen byrå kring marknadsföringsstrategier drivna av digitala medier.

Vi var också en vanlig reklambyrå en gång i tiden. Vi gjorde fina broschyrer, coola hemsidor, lovordade moodboards och spetsiga varumärkesmanualer.

Men redan 2008 ställde vi om till en ”digital first-strategi”. Vi såg tidigt hur digital konsumtion skulle komma att bli den helt dominerande inom en snar framtid, hur konsumenterna förkovrade sig kring sina förestående inköp via google. De sökte svar, och fann dem – i de fall där källan gjort sin hemläxa och faktiskt levererade svar. Och vi ser inga tecken på att trenden är vikande. Kunderna har i dag total koll på ditt erbjudande och är redo att slå till när de själva anser att det är dags.

I princip har du förlorat kontrollen över ditt varumärke, som nu ligger hos dina kunder. Därför är det av yttersta vikt att du tar hand om, och förser dina kunder med bästa möjliga information och kunskap i de kanaler där de rör sig – på Facebook, på Instagram, genom bloggar, på YouTube och alla de andra digitala kanalerna.

Plötsligt kan du producera marknadsföring till en bråkdel av kostnaden, du kan se vilka erbjudanden som lockar flest besök och du kan för första gången mäta siffror. Du får svart på vitt. Du får återkoppling på vad som är bra, tydlig feedback på vad som är mindre bra och insikt kring vad du ska ändra på en gång. Utan dröjsmål, långa processer och höga kostnader. Tänk på det nästa gång du står inför tanken att producera en ny broschyr.

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30