vi gillar

Medie Malmö – Mediebranschens mittpunkt

By mars 16, 2016 maj 20th, 2019 No Comments
Det har inte passerat obemärkt att det i Malmö kryllar av medieföretag. I de centrala delarna och Västra Hamnen ligger de praktiskt taget vägg i vägg. Hur kommer det sig egentligen?

 

Malmös utveckling från industristad på dekis till framgångsrik och innovativ entreprenörsstad, har gått i rekordfart. Hur har staden inom loppet av ett decennium lyckats med det som i allmänhet tar generationer?

Malmö har ett trivsamt klimat för medieföretagen. Malmös image tilltalar och dess varumärke är en reflektion av det medieföretagen vill kommunicera – spännande, nytt, innovativt, fritt tänkande. Det alerta lokala näringslivet skapar globala förutsättningar. Malmös geografiska läge, där Öresundsbron både fysiskt och mentalt sammankopplar staden med resten av världen, möjliggör spännande samarbeten både runt husknuten och på andra kontinenter.

Vi ser att Malmö platsar på många listor när ledorden; innovation, entreprenörskap och digital framgång kommer på tal. Bland annat hittar vi Malmö på andra plats i ”The 10 ‘other’ Nordic cities attracting the most capital” som The Nordic Web publicerat. Med följande beskrivning:

The talent and potential in Malmö is probably the best-kept secret in the Nordics. They have an incredible tech heritage, with a history of local startups selling to Apple, on multiple occasions, as well as being able to boast of a vibrant, although small, local tech community. The community is coming together even more recently with the launch of Malmö Live and the first batch of the Fast Track accelerator.

Listan är över nordiska städer och bortser från Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn, vilket öppnar för en inblick i de heta nav som kanskeär skymda i huvudstädernas skugga. En intressant iakttagelse som tydliggör delar av Malmös image. Samtidigt är det en beskrivning som åtminstone delvis förklarar varför många medieföretag trivs i Malmö. Det finns helt enkelt andra som lyckats i denna stad. En ögonöppnare och det bästa ambassadörsskap en stad eller bransch under stark utveckling kan få.

Vi på Markenvard älskar vårt Medie-Malmö och stormtrivs med vår sköna omvärld här i Västra Hamnen. Det finns alltid en öppenhet för kvalitativa samarbeten, inspirerande dialoger och spännande möten!

Källa: www.thenordicweb.com/blog/the-10-other-nordic-cities-attracting-the-most-capital

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30