BIMobject utvecklar Europas största och snabbast växande digital content management system för BIM-objekt. Deras ambition är att vara länken mellan den komplexa tekniken runt CAD, BIM och sina kunder, byggprodukten och inredningstillverkarna. 

Kund
BIMobject
Vad vi gjort
  • Varumärkesstrategi & positionering
  • Konceptutveckling
  • Copywriting & budskap
  • Grafisk profil

Uppdrag

Då BIMobject för några år sedan var en startup fick vi uppdraget att hjälpa till med marknadsföring och arbeta fram företagets varumärkesidentitet. Utmaningen var att infria konceptets förväntningar och visa att BIMobjects digitala replikor av kundernas produkter är nyskapande som BIM-föremål. Vidare skulle det framgå att de hjälper till marknadsanalys, affär och lead-generation genom publicering i sitt globala nätverk för BIM-objekt.

Angrepp

Efter workshops och samtal med BIMobject kunde vi fastställa företagets essens. Den tog en central roll när vi skapade företagets grafiska identitet och varumärkesgrund, vilken resulterade i en kommunikativ plattform byggd på innovation, snabbhet, kvalitet, öppet sinne och respekt.

Resultat

I en varumärkesmanual manifesterade vi BIMobjects bakgrund, kärnvärderingar, och identitet som lade grunden till ett expansivt växande företag och community.