Experion är ett konsultbolag med affärsutveckling som bas. Som ett resultat av personliga intressen finns nu även ett racingteam under samma namn. Med nationell och internationell erfarenhet att driva företag, tog familjeverksamheten ett steg mot bilracing i supportklassen Clio Cup 2014. Genom att applicera yrkesmässig erfarenhet på ett racingteam har man nått framgångar och utvecklat tävlingsverksamheten till att vara ett enbilsteam i elitklassen TCR Scandinavia.

Kund
Experion
Vad vi gjort
  • Varumärkesstrategi & positionering
  • Konceptutveckling
  • Copywriting & budskap
  • Grafisk profil
  • Webbplats
  • Magasin (digital & tryck)
  • Social media och vloggproduktion

Uppdrag

Vi har arbetat tillsammans med Experion sedan dess grundande. Inför starten av Experion Racing Team fick vi uppdraget att se över hela identiteten, arbeta om hemsidan och dess innehåll. Vi fick även förtroendet att skapa ett kommunikationskoncept för att sprida kunskap och PR kring Experion.

Angrepp

Inför Experions racingsatsning tog vi fram en gedigen plan med syfte att skapa PR och förtroende för att locka samarbetspartners och sponorer. En innehållsplan med både blogg, vlogg och ett kompletterande magasin i tryckt form. Genomgående låter vi mottagaren bekanta sig med teamet, tävlingsreglemente, bilens förutsättningar, tävlingar, personporträtt och reportage.

Resultat

Vårt arbete med Experion har resulterat i en identitet, en webbplats, facebooksida, blogg och vlogg kompletterat med regelbundna nyhetsbrev och ett tryckt magasin. Sammantaget utgör detta en plattform för ett konsekvent och sammanhängande nyhetsflöde för samtliga intressenter. Den digitala räckvidden omfattar en växande räckvidd om ca 10 000 i nuläget.

Vlogg

Ett smakprov av det innehåll vi tagit fram.