West Atlantic har arbetat med flygfrakt och logistik sedan 1962, då det företag som i dag, förutom att skicka gods med flyg runt om i världen, även utför service och underhåll samt hyr ut flygplan. Vart än och när än deras kunder behöver frakta varor, erbjuder West Atlantic transporter med en av branschens mest mångsidiga flygplansflottor.

Kund
West Atlantic
Vad vi gjort
  • Konceptutveckling
  • Copywriting & budskap
  • Webbplats
  • WordPress

Uppdrag

West Atlantic hade behov av att skapa ett ljusare, varmare och mänskligare intryck på sin hemsida. Samtidigt ville man förenkla för besökare och kunder att navigera och hitta bland West Atlantics tjänster. En stark önskan från West Atlantics sida var också att både design och copy skulle utstråla mänsklighet och värme för att lyfta fram en viktig del i företagets grundvärderingar. Funktionaliteten i den nya plattformen skulle vara enkelt anpassningsbar och kunna byggas ut i takt med att krav eller behov förändras.

Angrepp

Vårt arbete tog sin början i en workshop där vi intervjuade nyckelpersoner inom West Atlantic. Vi lärde oss mycket kring deras verksamhet, deras kunder, deras utmaningar, styrkor och svagheter – allt för att kunna utveckla målgruppsprofiler, eller så kallade personas som står som representanter för företagets kunder.

Resultat

Projektet med West Atlantic involverade strategiarbete, design, copy och utveckling. Vi arbetade genom webdesignen och satte en enklare tonalitet, gjorde om strukturen och byggde nya funktioner. Dagens besökare eller kunder till West Atlantic möts idag av en enkel och tydlig navigation där de allra viktigaste funktionerna ligger tydligt tillgängliga. Vårt arbete med West Atlantic är löpande och vi fortsätter tillsammans att utöka och förändra deras webbplattform allteftersom behoven justeras och marknaden ändras.

Vi rekommenderade wordpress

För att skapa en enkel administration för West Atlantic, byggdes den nya hemsidan i Wodpress med deras WP Bakery plugin. På så sätt kan kunden själv göra förändringar i layouten, lägga till eller ta bort fält genom intuitiv click and drag funktionalitet där ingen programmeringskunskap behövs.

Wordpress plugin
  • CMS
  • WPbakery
  • Amcharts (karta)