vi tycker

Sociala medier – kommunikation på det enkla och snabba sättet

By oktober 31, 2016 maj 28th, 2019 No Comments
Sociala medier är en nödvändig plattform för alla verksamheter att använda sig av i sin marknadsföring och för att öka basen av potentiella kunder.

 

Med mer än 1 miljard aktiva användare på Facebook, går det inte att förneka dess potential i att attrahera möjliga kunder. På Facebook lägger du upp egagerande innehåll och bilder. Ditt mål är att bygga en community, interaktion och relationsbyggande. Ditt innehåll ska locka din målgrupp att klicka vidare och dela med sig – ett beteende som driver trafik till din webbplats. Vare sig det är genom en barndomsvän eller en kontakt som du träffat på ett event tidigare under året, kan du aldrig veta varifrån din nästa affär eller ditt nästa samarbete kommer ta fart.

Dessutom kan du använda Facebook för att vända dina konversationer till faktiska handlingar, exempelvis med hjälp av CTA (Call-to-action) – uppmaningar, vilka i sin tur bidrar till bygga upp din e-postlista och hjälpa dina potentiella kunder vidare i köpprocessen.

En annan populär social plattform är Twitter. Aldrig tidigare har uppgifter och kommentarer spritts så snabbt över hela jorden som med Twitter. Twitter beskrivs som en realtidsmikroblogg eftersom att det bara finns utrymme till att uttrycka sig på max 140 tecken. Denna snabba och enkla form av kommunikation har också tagit bort hinder mot att delta i den digitala kommunikationen. Barriären är låg och det står alla fritt att delta i konversationerna. Med ett enkelt användargränssnitt blir det därför enkelt att svara på, och dela innehåll. Med Twitter som en vital beståndsdel i dina kundrelationer skapar du ytterligare väl fungerande förutsättningar för att nå dina målgrupper med inbound marketing.

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30