vi gillar

Strålande exempel på digital konsumentmakt

By januari 29, 2017 maj 28th, 2019 No Comments
Transparensen och den påtvingade snabbfotade och alerta konkurrensen som följt tack vare internet, Google och all informations ständiga tillgänglighet har givit kunden makten. Det går inte längre att gömma sig bakom luddigt utformade förslag, saltade offerter och oskäliga priser.

 

En snabb titt på vad Google har att säga om saken, ger oftast enkelt vid hand om ett erbjudande kan vara korrekt eller inte. En bransch som länge dragits med lurighetsstämpeln är bilbranschen. Det har varit arbetsamt och tungrott att göra prisjämförelser för en särskild modell och informella uppdelningar av marknaden har förekommit. Den engelska sajten Carwow är ett lysande exempel på fräsch och modern marknadsföring för digitala konsumenter. Är du spekulant på en viss bil sköter Carwow om offertprocessen utifrån dina krav och ger dig en lista över de fem bästa alternativen där bilhandlarna fått komma med sina bästa erbjudanden. Genom hela processen kan konsumenten välja att vara anonym, för att slippa påträngande kontakt.

Carwow gör också biltester vilka sänds digitalt i YouTube. Med en relaterbar och trevlig ”programledare” belyses i snabb och lättfattlig takt vad som är bra, vad som är dåligt, prisläge och allmän ekonomi. Det vill säga det du behöver för att köpa ett transportmedel. Kundupplevelsen blir snabb, modern, transparent och smärtfri vilket är så som konsumenterna vill ha det. I processen har Carwow rökt ut en hel bransch ur sina dunkla hålor.

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30