vi gillar

TED hjälper oss kommunikations­nördar när inpirationen tryter

By oktober 12, 2016 maj 28th, 2019 No Comments
Vem är TED? Väldigt förenklat är Teds mission att sprida idéer. TED är ingen person, utan en webbaserad plattform för korta och inspirerande föreläsningar. TED talks, som är det fullständiga namnet, är också en ständigt påfylld källa av intressanta ämnen – kända och okända.

 

Den intressanta förkortningen bakom namnet står för Technology, Entertainment, Design – teknologi, underhållning, formgivning och där de beskriver sig som ett hem för den fria kunskapen, förmedlad från världens mest inspirerande tänkare. Samtidigt som detta bildar en härlig gemenskap för nyfikna själar. Deltagarna gör TED till en förespråkare av kraften i idéer för att förändra attityder, liv och slutligen världen.

TED hölls för första gången år 1984 i Kalifornien och har sedan dess haft ett flertal åtskilliga föreläsare på scenen, bland annat har svenske Hans Rosling, som är professor i internationell hälsa, hållit i ett antal väl hyllade föredrag. Sedan starten har den årliga konferensen bara ökat i popularitet med både antal deltagare och åhörare, vilket har inneburit att konferensen har fått byta plats några gånger. Men för den som inte vill eller kan närvara fysiskt, går det lika bra att se föreläsningarna på nätet när helst det passar.

Det är inte alltid lätt att vara kreativ på studs, det är snarare något som vi måste vårda och underhålla med jämna mellanrum. Vi som är kommunikationsnördar tycker att det är väldigt givande att få ta del av andras insikter eller perspektiv. Därför ser vi TED som den perfekta platsen för att fylla på idéer och inspiration. Idéer är vårt vassaste vapen i vårt uppdrag. Det vill säga att utveckla våra kunders affärer.

Besök TED: www.ted.com

Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30