vi tycker

Varför email marketing?

By februari 25, 2016 maj 29th, 2019 No Comments
Om du någon gång har fått nyhetsbrev från ett företag så vet du säkerligen också hur tråkiga och ointressanta dessa reklamorienterade mail kan vara. Och många företag känner sig kanske stressade över att skriva nyhetsbrev för de vet inte riktigt vad de ska skriva om, bara att det borde göras.

 

Ett mail knåpas ihop för att berätta om nya produkter, tjänster och lite information om vad som händer i företaget för närvarande. Bra information, men resultatet brukar inte innebära något större genomslag. Information som är alldeles för allmän, irrelevant eller dåligt segmenterad kommer inte att tas emot som ett ”halleluja-moment”. Följden blir istället en låg andel av öppnade och lästa mail och inte sällan avanmälan på prenumerationen.

Men vad är det då som skiljer triumfer från tragedier? Hur säkerställer man att ett nyhetsbrev blir framgångsrikt? Först borde vi klargöra vad ett nyhetsbrev faktiskt är. Ett nyhetsbrev är ett e-postmeddelande där ett företag vanligtvis kommunicerar produkter, tjänster, branschinformation, händelser, undersökningar, kampanjer och mycket därtill.

Ett bra nyhetsbrev ska inte vara ett renodlat reklamutskick som endast innehåller påträngande information om en kampanj eller ett erbjudande. Det ska snarare vara en sammanfattning eller en påminnelse av det som publicerats tidigare, kanske ett omsorgsfullt författat brev som vårdar och bygger upp relationen till dina leads. Men det kan också vara ett brev som skickas när en person lagt varor i kundkorgen och lämnat sidan, som helt enkelt ska få kunden att slutföra sitt köp. Personen kommer då exempelvis bli påmind om den produkt som tidigare varit intressant och därmed ökar också chanserna för att personen tar nästa steg i processen. Det är den här typen av brev som bör ingå i din plan för skapandet av framgångsrika brev.

Fördelar med email markering

  1. De sprider varumärkeskännedom. Genom att förmedla en trevlig och avslappnad kommunikation till dina e-postmottagare, aktiverar du dem till att känna igen ditt varumärke och samtidigt associera det med en positiv känsla.
  2. Utnyttja befintligt innehåll. Många företag gör små sammanfattningar av sina mest populära blogginlägg med länkar till artiklar från sina nyhetsbrev.
  3. Fyll ditt brev med olika typer av innehåll. Till exempel kan ett nyhetsbrev innehålla ett populärt blogginlägg, ett nytt erbjudande, information om en rabatt, och en länk till en undersökning.
  4. Garanterad räckvidd (till skillnad från sociala medier).
Markenvard 
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö
040-627 08 30